a kaja csodás lett, és nyilván tényleg nagyon jó alapanyagok voltak. új hipergourmet bolt a lánchídi bortársaság mellett, már tök régen figyeltük, mikor nyílik, nem hittem, hogy elnyúlik a bringás időszakig. a csúszás ellenére a kínálat inkább csalódás, legalábbis nagyon kevés dolog van, de előbb a kaja.

amit én főztem, mert hogy az egyik újdonságuk, ami jó, csak kár, hogy nem tudom, mennyibe fog aztán nagyjából kerülni, a dining box: egy recept és minden hozzávaló egy csomagban. ez a rizottó esetében azt jelentette, hogy a pl. az 5 dkg vaj is benne volt a csomagban, ráadásul elég finom belga vaj, sőt, az egy gerezd fokhagyma meg az egy fej salotta is, sőt-sőt, a tetejére tényleg kurva jó, boudilli olívaolaj is - kb egy bő evőkanálnyi, kis tégelyben. csak a fél deci bor hiányzott, ami mondjuk érthető, nyilván vesz mellé egy üveg bort a jó yuppie, vagy van, de az egy kávéskanál citromlé sem volt benne, amihez mondjuk nekem pont ki kellett menni egy citromért.

recept: 25 dkg fehérspárga, aljából kb. 2 cm-t levágni, megpucolni, aljakat héjakat lábosba 7 deci vízzel, fél kávéskanál cukorral és 1 kk sóval és 1 kk citromléval. felforralni, 30 percig állni hagyni. ez az alaplé. a többi a szokásos rizottó főzés, 3 dkg parmezán megy bele, legvégén a menta, majd rá a chili, ami tényleg kurva jó chili, de nem túl erős. az egész kaja tényleg nagyon jó lett, főleg mert tényleg jó spárgát, jó salottát, jó fokhagymát, jó parmezánt, nagyon jó olajat, stb, mindent elég kurva jót adtak hozzá.

szóval ez a része pozítiv. amúgy a bolt sem elvetemült drága, egy jobb, sokáig használt ecet nyugodtan lehet pár ezer forint. minden drága, persze, de nem vészes, ami sokkal zavaróbb, hogy a kínálat egyelőre minimális. igaz, tényleg van pár dolog, amit ki akarok próbálni, sőt régen ki akarok próbálni, és eddig nem jutottam hozzá, de azért konkrétan az a helyzet, hogy a saját pultjaikat képtelenek értelmesen megtölteni. van egy polc, simán másutt is kapható lisztekkel, amik egymástól 20 centire állnak, egyenként.

a weblapjuk, mikor ezt májusban írom, már működik, de a nyitáskor, április 21-én még nem, és közel egy hónap után is tök statikus. a két részre szakadtság is inkább kényszernek tűnik, most nem gond, de ha télen sonkát is akarok meg olívát is, mehetek két boltba egymás mellett. magasabbra pozícionálják magukat, mint a culinaris, és lehet, hogy 1-2 dologból van náluk jobb minőség, de azért egyelőre nem tudnak versenyezni, csak azt a nagyjából 4-5 márkát kiemelni, ami tényleg csak náluk van. de majd meglátjuk, hova fejlődnek, pláne, hogy a gegenbauer eceteket még mindig nem vettem meg.

Szerző: -dg-  2011.04.21. 23:50 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vasarnapiebed.blog.hu/api/trackback/id/tr722912610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása