nincs újdonság, hacsak nem a nyár, ez az első idei gazpacho. most néztem, bár kifejezetten sokszor volt tavaly, egyszer sem került fel, úgyhogy. volt néhányszor, hogy nekikészültem, hosszasabb áztatás, tényleg szikkadt kenyér, de alapvetően azért a maihoz hasonló, gyors nekibuzdulásból születik, és egészen őszintén azért nem sok különbséget érezni. ami tényleg nagyon átjön, az az olivaolaj, tavaly többször készült egészen jóból is, most ez egy semmi különös, de elsőnek így is tökéletes. kis adagba 4 nagyobb paradicsom, harmad kígyóuborka, negyed kaliforniai paprika, másfélgerezd fokhagyma, két kis szelet 5-10 percet ázott barna kenyér, bő egy deci olaj, só, bors, és persze balzsamecet ment. tetejére tojás. fasza.

spárga baconbe tekerve sokadszor, 20-25 percet sült 200 fokon. most és legutóbb a fűszeres sült krumpli és a tejfölös kence bizonyult nyerőnek mellé - a múltkor kéksajtos, most annyira friss vagyok, hogy még a tojás fő a gazpachóhoz, úgyhogy nem tudom, milyen tejföl lesz.

Szerző: -dg-  2011.05.24. 20:51 Szólj hozzá!

Címkék: spárga gazpacho

A bejegyzés trackback címe:

https://vasarnapiebed.blog.hu/api/trackback/id/tr92929823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása