sajnos durván utólag írt poszt ez, így a kókusztejben párolt kelkáposzta, avagy kókusztejes kelkáposztafőzelék premierje - ha később eszembe nem jut - homályban marad, de valamikor június-júliusban találtam fel. az biztos, hogy az ötlet egy menzás ebédből jött, ahol sima tejszínes kelkáposztafőzelék volt a köret. (jó ebéd volt, a bár nem vagyok nagy menza-rajongó, a terasz, a gyors és ok kiszolgálás, vmint amiatt, hogy durván olcsóbbak, miközben valszeg azért jobbak is, mint bármi a liszt ferenc téren, évente többször előjön a menza.) a lényeg: a kókusztejben párolt kelkáposzta sláger lett. egy kisebb fejre akár 2,5 deci is elég, és nem sózom, csak halszósz megy még rá egy kevés só helyett. nem találtam nyomát másutt. ez itt most anyukám szülinapi vacsorája, gyömbéres kacsával és krumplipürével.

dudasgergely: IMG 0927

volt még creme brulée, ami nálam újdonság. júniusban szülinapomra kaptam a fáklyát, azóta volt párszor, az anthony bourdain: francia bisztrókonyha könyv receptje alapján. a 9 dl tejszínnel kalkulált mennyiség viszont egy hadseregnek elég, azóta tudom, hogy kb. 5 dl tejszín, 5 tojás, 8-9 dkg cukor hat kis 9 cm-es formát megtölt.

Szerző: -dg-  2010.07.28. 22:45 Szólj hozzá!

Címkék: kacsa kókusztejes kelkáposzta gyömbéres kacsa

A bejegyzés trackback címe:

https://vasarnapiebed.blog.hu/api/trackback/id/tr152418359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása