ez is pótolt írás (07.17. velence), és azóta már legalább háromszor készült is. az ötlet a menzából jött, ami szintén kimaradt poszt, és már pótolva sem lesz, mert nem emlékszem. pedig jó volt a menza, kicsit pastramis. mármint abban az értelemben, hogy szülős kaja volt, nem akartuk a pénztárcájukat teljesen kienni, plusz feltétel volt, hogy legyen pörkölt az étlapon, meg kiülős is legyen. menza lett sokadszorra, és megint kiderült, hogy teljesen korrekt cuccokat, a liszt ferenc téri áraknál 20-30 százalékkal olcsóbban, tök korrekt kiszolgálás mellett adnak. a lényeg, hogy az én sültemhez fehér kelkáposzta volt a köret, az újraértelmezett főzelék, krumpli nélkül, csak káposzta, még éppen roppanósra párolva, könnyű tejszínes mártással.
ebből lett otthon a kókusztejben főtt-párolt kell, amit halszósszal kicsit lehet vadítani, illetve ez ment bele só helyett. a kacsa simán mell, kicsit megpácolva gyömbéres-szójás cuccban, majd a sütő előtt (vagy már a serpenyőben is) kis mézzel átkenve. most hogy írom, valószínűleg egy kis fokhagyma is ment vagy mehet hozzá.