esti ügyelet, olimpiát terveztünk, de volt egy budai lakásnézés, a holdat pedig megakartam már nézni. a városmajorban szinte lehetetlen helyen van, sosem értettem, hogy él meg az a panzió, illetve ami volt ott étterem, bár végül is a jánostól fél perc gyalog. mondjuk ez nem érdekes, sőt az se nagyon, hogy a hely maga még nagyon új szagú, nincs igazi hangulata, nagyon steril és bátortalan: vajszínű fal, barna bútor, ennyi. de hát a kaját vártuk, lesz-e budai olimpia. 3 fogás 1850, mondjuk a szódáért viszont fizetni kell 200 forintot (az egész üvegért).

előételnek m. lecsapott a disznósajtkocsonyára a tormás céklával, én aszaltszilvás kacsarilette-t ettem málnaecetes salátával. a kocsonya sajnos nem volt semmi extra, kellemes, de semmi különös, maga a disznósajtrész pedig bőven lehetett volna fűszeresebb, karakteresebb. tormáscékla dettó, tormát alig éreztem, céklára is tettem egy kis borsot. a rilette viszont több mint korrekt volt, finom, málnaecetes saláta meg hát málnaecetes saláta, kell venni málnaecetet.

főétel: rántott malacfej tepsis krumplival és remoulade mártással az enyém, tengeri keszeg parajos rizottóval m-é. a malacfej korrekt, nekem icipicit sok a rántás, de lehet, hogy csak azért éreztem így, mert köret nagyon nem volt ok. egyszerűen nem jó ehhez a tepsis krumpli, valami sokkal könnyebb kellett volna. az olimpiában ősszel  - a nagyon sok kimaradt poszt egyike, sőt, több olimpia is kimaradt sajnos - jobb volt a malacfej (vagy az borjúláb volt??), és tökéletes hozzá a könnyű krumplisaláta, egész kis házi majonézzel. a kifejezetten zsíros tepsiskrumpli egyáltalán nem ellensúlyozta a nehéz malacot, a mártás pedig mintha nem is lett volna, két kis díszcsíknál több kell, mert a savanykás íz kifejezetten hiányzott a húshoz. a rizottó viszont nagyon korrekt volt és a hal is, kifejezetten finom, de azért nem volt benne az a plusz, amitől azt mondom atyaúristen.

a citrom mousse-szal eljött ez is, egyértelmű csúcspont, kurva jó a mogyorós ostyaszerűség és a málnaöntet is mellé, az egész egyben remek, a mousse állaga is, kurva jó volt na. a mákosguba megint csak jó, finom, korrekt, a tálalás is egyedi kicsit, sodó is ok, de nincs seggreülés.

nyilván az egyik legkorrektebb ebéd, amit 1850-ért kapni a városban, pláne budán, és bármikor bemennék, ha újra arra járok, de azért ájulás bőven nincs. következő esti ügyeletnél irány az olimpia.

 

Szerző: -dg-  2011.01.13. 20:53 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vasarnapiebed.blog.hu/api/trackback/id/tr522586498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása