semmit nem tettem hozzá, úgy csinálom sokadszorra, ahogy a csilin olvastam. ma is készült, vega vendégnek, aki először tiltakozott, mert nem szereti a céklát. na most már igen. bő egy órát sül a cékla, a csicseriborsót vajon piritottam, rá a rómaikömény. aztán a tányérban alulra rukola, rá cékla, feta, csicseri, olivaolajjal meglocsolva, vegyes borssal megszórva. egyszer már volt csirke mellé köret is, de annyira tartalmas, hogy jobb önállóan.
günzer ügyben kicsit helyesbítenem kell. a kellemes voltnál talán jobbat érdemel, valószínűleg a nehéz sült gulyás mellé volt túl vékony. a mai salátához a günzer maradék mellett kinyílt egy sebestény indigó, édesebb, kerekebb, első kortyra sokkal jobban bejött, mint a günzer, de utána visszakostólva valahogy egyből nagyobbnak, markánsabbnak, vörösebbnek éreztem villányit, bőven több sav, több tannin van benne. 1200 körül mindkettő kiváló vétel lenne, kár, hogy akcióban is drágábbak.